Nätdejting 2015

Vi börjar med att summera år 2014 innan vi förutspår nätdejting får året 2015. Tittar man tillbaka på året som har gått så har det hänt många nya förändringar på nätdejtingfronten. Nya dejtingsidor har skapats, nya appar och framförallt nya sätt att presentera sin profil  och t.o.m. nätdejting på distans har blivit sin egen trend bland unga och gamla.

2014 visade oss många saker inom nätdejting och det allra största var: innovation. Att förnya, förbättra och revolutionera nätdejting blev ribban som många dejtingsidor försökte nå eller sätta att sin egen nivå på det hela. Ämnet i fokus var just engelska termen “less is more” dvs. att beskriva sig själv eller att göra så att profil visar mindre än förväntat – gjorde så att det gav mer.

Ett bra exempel är hur appar har utvecklats. Från att ha varit önskvärt att kunna beskriva allt eller så mycket som möjligt om sig själv på ens profilbeskrivning med många funktioner så har de mest populära nätdejting appar varit de som har en “one-click-button” funktion. Dvs. att man ställer in så att appen ska hitta personer i närheten och sedan bara klickar ett Ja eller Nej på respektive profil – år 2014 gällde endast ett Ja eller Nej för att veta om han eller hon är intresserad.

Gör personen likadant på ens eget foto så blir det en matchning och vips så kan man skicka meddelande till varandra – gratis! Och man kan göra det hur många gånger som helst helt avgiftsfritt. Kom ihåg att nyckelordet här är: gratis. Detta har gjorts tidigare men att år 2014 inte kostade något är just väldigt attraktivt för alla som ville bara prova.

 

2015 kommer att ta nätdejting till en ny riktning

Bli inte förvånad om video nätdejting börjar ta fatt och verkligen utvecklas till något roligt och samtidigt ger effektivare resultat – speciellt till dem som är otåliga. Nu menar vi inte att det ska vara långa videopresentationer. Men om det kommer ut en app som låter en använda ens smartphone kamera spela in video på max 30 sekunder så kan det bli den nya trenden.

Tekniken går jämt framåt det är bara fantasin som hindrar utvecklingen från att låta oss hoppa in i något nytt och häftigt inom nätdejting. Något som är extra tilltalande till de som vill prova något nytt och annorlunda är att börja nätdejta utanför sin ort dvs. att åka bort en liten längre bit utanför sin “comfort zone” och dejta någon utanför sitt län.

Just detta kommer att bli mer populärt år 2015 när nätdejtare känner att tekniken i dessa appar inte längre hittar matchande profiler i närheten och då kommer det i sin tur sätta fart på att söka sig åt andra håll. Därmed tror vi att nätdejting på distans kommer att bli en ny het trend och är något att hålla utkik inför detta året. Att ha en distans relation fungerar – om båda partnerna har samma mål!

 

5 råd till dig som tänker testa eller fortsätta med nätdejting

  • Oavsett vad se till att alltid ha en profilbild och max 1-2 extra bilder. Extra bilderna gör mycket mer än man tror eftersom att detta visar att du är genuin och legitim och faktiskt existerar samt äger profilen och inte är en i bland mängden av många ”inaktiva” profiler där ute bland nätdejting.
  • Skriv max 2-3 rader text på din profilbeskrivning.  Ju mindre du säger desto mer attraherande kommer du att låta för den som finner dina bilder attraktiva eftersom att du automatiskt låter mystisk och man vill ta reda på mer och mer om dig. Ingen orkar läsa eller har tid att gå igenom en hel vägg av text när man besöker någons dejting profil.
  • Prova fler gratis appar, dejtingsidor eller helt nya koncept – och gör detta ofta. Men lägg inte mer än ett par minuter på det. Ju mindre du försöker desto mer vill du och orkar söka dig något som verkligen tills slut ger dig något. Har du aldrig testat speeddejting? Gör det nu år 2015!
  • Var alltid positiv, glad och energisk och framförallt charmig! Ingen tycker om att prata med någon som “låter” tråkig, negativ, dyster eller deppig. Man kan enkelt läsa mellan raderna hurdan du låter som person. Så se till att alltid hålla huvudet högt och njut av varje konversation – ha roligt med personen du pratar med. Om inte gå vidare till nästa.
  • Verifiering och tänk till en extra gång innan du ger ut informationen. När det kommer till verifiering som många nätdejting sidor ibland kräver så se till att du vet tillräckligt mycket om sidan som efterfrågar detta – att du kan lita på att t.ex. ge ut ditt mobiltelefonnummer för verifiering så att det inte blir en överraskning då det händer att de istället själ din identitet. Läs gärna även igenom våra nätdejting säkerhetstips