Säkerhetstips vid nätdejting

När det gäller säkerhet på internet och mer specifikt nätdejting så finns det ett par råd som vi på Dejtingkung.se starkt råder dig att följa och gärna i ordningen som vi beskriver nedan. Tänk på att detta är för din egen säkerhet – då det har förfallit många verkliga händelser där en oskyldig person råkat hamna i en besvärlig, otäck och hotande situation. Därför är det alltid bra att tänka en extra gång och agera med sunt förnuft dvs. ta det säkra före det osäkra både online och offline.

Till att börja med så är en avgörande faktor som även är av yttersta vikt är att se minst ett foto dvs. en profilbild på den man skriver meddelanden till på en dejtingsida. Man ska heller inte vara rädd för att fråga om fler bilder. Om denne inte har foto på sig själv att ladda upp på sin profil på dejtingsidan – så ska man fråga om andra sociala medier där foto finns t.ex. facebook, Instagram, Twitter, YouTube. WhatsApp, Kik etc. eller t.o.m. ett mobiltelefonnummer alltså via MMS.

Vågar personen man talar med fortfarande inte visa en bild på sig själv vare sig det är av säkerhetsskäl eller personliga skäl så är det ingen idé att prata vidare om ens bestämma att träffas. Vi råder detta för din egen säkerhet att alltid identifiera den du talar med innan ni träffas – punkt slut!

Vidare, så ska du aldrig under några omständigheter låna eller ekonomiskt stötta personen som du ska träffa. Med detta menar vi att personen du skall träffa inte har råd att träffas på grund av distansen mellan er båda. Personen ber om pengar eller försöker på något sätt ge dig ledtrådar – så att du själv ska erbjuda pengar för resekostnader.

Man ska aldrig överföra pengar vare sig det är en liten eller stor summa. Detta för att man aldrig kan lita på att pengarna används till rätt syfte oavsett hur pålitligt personen låter på text eller telefon eller om denne har gjort ett bra intryck. Samt, så är det principiellt inte korrekt då personen befinner sig på en dejtingsida och pratar med andra utanför sin ort – då det är en självklarhet att det blir resekostnader om man bestämmer sig för att träffas.

Förutom att tänka på allt ovan så finns det självklart andra metoder att verifiera personen genom att exempelvis pratas vid på telefon och höra ur rösten låter. Genom detta får man en bättre känsla och förståelse hurdan dennes personlighet låter och kan känna sig lite tryggare att man åtminstone pratat med rätt person.

Träffen ska också helst vara på en offentlig plats t.ex. en promenad i en park eller i centrum bland butiker – eller det allra vanligaste på ett café speciellt om det sker ”första gången” via en nätdejting sajt. Vi råder att man inte bestämmer att bli upplockad t.ex. via bil av den man skall träffas och istället själv tar sig till träffen på egen hand. Om inte dag och tider passar så får man försöka komma överens om en annan dag och tid. Dessutom så ska man helst inte första gången träffas hemma hos ena parten trots att man själv tror sig vara en bra människokännare genom text och röst.  Ännu en gång så styrka vi att allt ovanstående handlar om din egen personliga säkerhet – och detta ska man inte riskera då skenet kan alltid bedra dig.