3 uppenbara tecken på att din dejt inte är intresserad

Genom att analysera situation på ett smart sätt så kan du verkligen förutspå hur din dejt kommer att sluta och därmed inte skapa för stora förväntningar i onödan.  

Scenario 1. Du har precis sökt efter profiler på nät dejtingsajter som du frekvent besöker. Snabbt ser du en profil som du tycker ser attraktiv ut och genast vill du lära känna den här personen. Du skriver ett glatt meddelande i hoppet om att få ett svar. Inom en stund får du svar och du blir glad och fortsätter skriva och likaså skriver han eller hon tillbaka till dig.

Men du börjar snabbt märka att det är i princip endast du själv som alltid ställer frågor och han/hon som besvarar men ställer inga motfrågor. Framförallt så är personen väldigt kort i sina svar. Detta är ett väldigt uppenbart tecken på att personen inte är här utav genuina anledningar utan är bara här för en kul grej eller tidsfördriv.  Vill du verkligen ha ett solklart tecken så skriver ibland dessa personer många punkter i sina svar och oftast är det i slutet av varje mening.

RÅD: Leta genast nya profiler som verkligen vill prata med dig som inte är bara där för att slösa din tid! Prata med dem istället. Men, under tiden du gör det så kan du svara lika kort tillbaka till den här dryga personen – med punkter på slutet.

Kort sagt, härma dennes sätt att skriva och vänta och se hur personen reagerar. Ibland händer de att de börjar inse at du har genomskådat dem och då börjar de plötsligt ställa frågor och vara mer sociala i sina svar till dig. Detta betyder inte att du garanterat kommer att träffa den här personen men det är kul och se hur det utvecklar sig eller vad som händer när de får smaka på sin egen medicin.

 

Scenario 2. Du har varit på en dejt och allt gick bra. För att inte pressa personen du är intresserad av för snabbt – så väntar du en eller två dagar tills du hör av dig igen. Du ringer och får inget svar så du skickar ett meddelande och frågar om personen mår bra och om personen vill ses igen. Personen svarar på ditt meddelande men skriver att denne är upptagen, har andra planer eller endast svarar att denne mår bra men inte på frågan kring om att ses igen.

RÅD: Hade personen sagt att han eller hon hör av sig eller att de föreslår en ny dag att ses så hade allting varit lugnt och du kunde fortsatt skriva och hålla kontakten så att du kan ta dig till nästa dejt. Men i och med att personen inte gav något nytt förslag så signalerar de automatiskt att de inte är intresserade. Därför behöver du inte se desperat ut genom att besvara med att säga att denne kan höra av sig när de har tid över – de vet redan detta. Vill personen verkligen träffas igen så hör hon av sig utan att du ska behöva säga eller påminna om det. Så vad du gör är att skriva tillbaka och säga väldigt kortfattat ett litet okej meddelande och väntar tills denne själv hör av sig igen. Under tiden så träffar du andra intressanta profiler.

 

Scenario 3. Han eller hon undviker ögonkontakt, sitter en liten bit ifrån dig och vågar sig inte närmre, är isolerad och släpper inte in dig genom att visa det via kroppsspråket och reagerar på dina kroppsliga signaler eller kontakter. Detta är väldigt vanligt och samtidigt ett väldigt tydligt tecken på att dejten signalerar att det inte finns något genuint intresse eller attraktion eller kemi.

RÅD: Gör det bästa av situation och ha en trevlig dejt utan att försöka ytterligare visa eller signalera att du vill mer. Kanske händer att ni slutar som vänner och sedan blir goda vänner som hjälper varandra hitta kärleken etc. Aldrig fel att ha en motpart som kan supporta och ge dig råd.