Varför nätdejting blivit populärt

Genom åren har nätdejting blivit allt mer populärt och vad är anledningen till det?

Vi har följt utvecklingen inom onlinedejting i över 10 år. Det har blivit allt mer accepterat att söka kärlek eller vänskap på nätet i Sverige jämfört med andra länder. Klimatet påverkas oss och vi blir passiva. Exempelvis, folk som bor i varmare breddgarder spenderar större del av sin tid utomhus medans i Sverige har vi minst 4 kalla månader.

Det skapas en trygghetszon under dessa fyra månader på grund av, varje morgon man vaknar är det mörkt samt när arbetstiden är över, är klockan redan 16 och tyvärr mörkt igen. Mörkret skapar en indirekt passivitet och onlinedejting förblir en av de större och enklare kanalerna att hitta en likartad person. Under dessa kalla månader blir individen mer passiv och begränsad till att skapa aktiviteter, kylan skapar en atmosfär och man vill hellre vara inomhus och njuta av värmen.

Väldigt många dejtingsajter erbjuder kostnadsfri ”prova på” erbjudanden så egentligen allt som är ”gratis” uppfattas som positivt. Via våra erfarenheter kan vi även påpeka att online dejting fungerar fantastiskt bra under vintertid. Så fort sommarn är påväg blir individen aktiv och är mer utomhus än inne och därmed minskas efterfrågan för dejt sökande online.

Efterfrågan har ökat, individen ställer högre krav på dejting tjänsterna på nätet i form av säkerhet, anonymitet, verifieringar och mycket mer! Senaste trenden har blivit att allt fler nischade dejtingsajter etablerar sig så att den sökande kan inrikta sig mot en specifik målgrupp eller intresse.