5 vanliga misstag vid nätdejting

Se till att ha en bra profilbild!

Ingen gillar att besvara någon som inte har profilbild och det spelar ingen roll hur fint ditt meddelande låter eller hur charmig du tycks vara jämfört med andra på nätdejtingsidan. Idag är ett generellt krav att ha åtminstone en profilbild och en bra sådan dessutom. Många vet inte hur kraftfullt och lockande en bra bild kan påverka reaktioner hos andra som söker profiler. En bra profilbild ser till att du får många besökare på din profilsida

Ta absolut inte bild på dig själv i spegeln och speciellt inte spegeln i ditt badrum. Se till att ha en bra bakgrund helst något ljust som t.ex. en vit vägg. Ta på dig något fint och ha inte solglasögon eller mössa eller ett klädesplagg som döljer ända upp till halsen. Det skadar inte att visa lite hud men inom rimliga gränser. Be en vän eller din granne ta en nära profilbild av ditt ansikte och hår som är tillräckligt bra för att bli godkänt som profilbild på sidan du är medlem på av administratörerna.

Skriv inte en berättelse på din profil eller presentation.

När du ska börja skriva om dig själv alltså din presentationstext se då till att hålla det kort och koncist och gå rakt på sak. Fråga dig själv detta: hade du velat läsa en hel sida fullt med text på varje profil som du finner intressant på sidan? Nej det skulle du inte vilja och därmed är det samma hos andra som inte heller orkar eller har tid att läsa så långa profiltexter.

Dela upp det väldigt små minisektioner som kan bestå av vad du heter, dina intressen, vad du jobbar som och viktigast av allt vad du söker för typ av person. Om du verkligen inte har någon fantasi eller inte vågar berätta ens detta om dig själv försök åtminstone i alla fall säga något vagt inom dessa områden. Framförallt så ska du se till att vara frispråkig och inte säga att du bara gillar att ”träna”. Var mer specifik vad gillar du för träning, t.ex. jogga runt sjön etc.

Slösa inte din egen eller andras tid på nätdejtingsidan.

Skriv inte till profiler som du inte kommer att vilja dejta. Med detta menar vi att du inte skall inleda något trovärdigt för dig själv och den du skrivit till om du inte finner personen attraktiv. Gör inte heller detta till en tidsfördriv eller en hobby. Profilerna på sidan är där och skapade för att de söker någon att dejta och inte brevvänner eller underhållare för dig att skratta eller ha en rolig stund på en fredagkväll.

Du slösar helt enkelt tid och energi på något som inte kommer att hända och det är även onödigt att se detta som ”träning”. Att dejta kräver inte mycket eller avancerad träning. Vad det kräver är att vara genuint engagerad i personen man vill dejta dvs. hela syftet är att skriva till en profil man tycker har ett attraktiv utseende och låter intressant och som besvarar ens meddelande med en lika positiv attityd som eventuellt kan leda till en dejt.

Tala och skriv alltid sådan som du är i verkligheten.

Många antar och bildar en uppfattning som leder till falska förhoppningar. Detta beror mycket på att det är du själv som skapar den här bilden av dig själv som inte alls stämmer överens med verkligheten. När du exempelvis skriver ett meddelande – skriv då så som du talar och inte massa extra ”haha” och smileys om du inte är den glada och positiva typen i verkligheten.

Nu menar vi inte att du inte alls ska skriva detta eller så som du känner för men att ha i åtanke att inte missbruka och använda dessa positiva signaler alltför mycket då om du inte är det när du och dejten sedan träffas så kan det leda till otroligt stor besvikelse. Kort sagt, så som du är i verkligheten var det även vid nätdejting.

Första ”dejten” behöver inte vara på plats.

När du planerar att gå på dejt första, andra eller ens tredje gången så ska du absolut inte planera en heldag eller kväll med aktiviteter. Du behöver inte ens ta en kaffe på ett café eller en simpel promenad. Många glömmer bort att man kan föreslå till personen att bestämma en tid att prata på telefon ett par gånger och eventuellt om det är möjligt gärna lite videosamtal som FaceTime om båda har iPhone eller om detta saknas kan man alltid prova Skype.

Dock bör du tänka på att personen du skickar meddelanden till kanske vill hellre ses direkt och föredrar detta över telefon och speciellt videosamtal. Så det gäller helt enkelt att läsa in sig på hur modig och villig denne låter men är man inte en bra människokännare så är det inga problem då det helt enkelt går lika bra att ställa frågan kring att prata på telefon oavsett vilka signaler som utges.