Dejten som fungerade i 4 veckor

Hur kan man läsa av signalerna och när vet man att det är dags att “gå vidare” när man nätdejta? Samuel dejtade en tjej som bor i en annan ort (ca 3 timmar ifrån) och flirten varade endast i 4 veckor. Tillsammans har vi (Dejtingkung & Samuel) lyckats analysera och sammanfatta 5 faktorer som ledde till att det inte ”fungerade” dvs. när en relation kan ta slut – även om man har mycket gemensamt. 

  1. Åldern kommer på tal dvs. antal år det skiljer sig mellan er. Ju längre ifrån ni är desto mer tvivel uppstår och tankar kring hur er framtid kommer att vara ifall det skulle bli seriöst mellan er. ( Samuel är 29 & dejten 21 år)
  2. Distansen är ett annat problem som gör det svårt att träffas regelbundet och att skapa möjligheter för varandra och framförallt känslor. Bor din dejt längre än två timmar bort så är det inte hållbart och ni kommer inte att träffas ofta.
  3. Din dejt säger att för närvarande så ser han eller hon inte dig mer än som en vän. När den här meningen dyker upp så är det ett bra tecken på att det inte kommer att bli något mellan er båda då eftersom att din dejt redan har skapat en bild av endast vänskap med dig.
  4. Han eller hon är oskuld och har inte kommit längre än t.ex. att kyssas. Detta tyder på att din dejt är oerfaren och saktar ner dejtande rejält och istället får ångest och om att du vill gå för fort fram med tanke på din tidigare erfarenhet.
  5. Dejten är otroligt självupptagen. Detta för att istället för att fokusera på dig och försöka lösa dessa osäkra tankar så prioriterar din dejt att lägga vikten av sin tid på sitt eget liv.


dejten tog slut