Otrohet – den nya trenden? 

Har otrohet alltid funnits i vårt samhälle? Eller har vårt teknologiska samhälle bidragit till utvecklingen av en trend som växer för varje år? Det är givetvis svårt att få svar på dessa frågor. Forskare gör olika undersökningar kring frågan vad otrohet är vad som är anledningen bakom. Tidningen Metro presenterande nyligen en undersökning. Forskaren Yogov fick fram att 25 % av svenskarna har någon gång varit otrogna mot en tidigare partner. Detta betyder att vart fjärde svensk har varit otrogen mot sin partner. Det är en skrämmande siffra som växer för varje dag. Men vad kan då ligga bakom denna så kallade trend?

Anledningar

Enligt tidningen Metro så handlar det om brist på tillfredsställelse. Avsaknad av ömhet eller uppskattning kan det leda till att man börja söka efter annat. Här står även sexlivet på spel. Det är inte ”som det har varit innan” och man saknar något som man en gång i tiden föll för. Med dessa tankar i huvudet börjar man fundera på om ”gräset är grönare på andra sidan?”

En annan anledning kan vara att man känner sig uttråkad. Man upplever ingen spänning i vardagen. Det kan till och med hända att man av denna anledning glider isär varandra. Den sista förekommande orsaken kan vara ålderskris. Vid 30 års-, 40 års- eller till och med 50 årsåldern är det vanligt att man börja ifrågasätta sin levnad på olika sätt. Detta påverkar såklart också kärleken.

För- och nackdelar med otrohet

Som i allt annat så finns det såklart för- och nackdelar med otrohet.

Fördelar

 1. Känner man sig inte tillfredsställd i förhållandet så är det vanligt att man söker efter något utanför sitt hem. När man väl får kontakt med någon som visar intresse, leder det till att självförtroendet återvänds. Detta kan i sin tur leda till man börja ta hand om sin kropp, utseende m.m.
 2. Bättre och spännande sexliv! Om man saknar spänningen i livet så kryddar detta verkligen tillvaron! Eftersom det känns förbjudet så dras man till det ännu mera!
 3. Det är bara två personen (vanligtvis) som vet om otrohetsaffären. Ytterligare ett sätt att skapa spänning i tillvaron – hålla hemligheter!
 4. Det är nytt och främmande! Man ser livet från ett annat perspektiv.
 5. Man inser tillsist att det finns ”problem” i relationen och förhoppningsvis gör något åt det.

Nackdelar

 1. Älskar man sin partner eller har haft känslor för hen så drabbas man säkerligen av skuldkänslor. I samband med detta även rädsla för att bli upptäckt. Skuldkänslorna växer då man får något speciellt eller om sin partner gör en fin gest åt en.
 2. Alla dessa känslor och tankar leder till att man känner skam. Man upplever att man gör något fel trots att man själv blir tillfredställd.
 3. Pengar! Det blir skillnad från tidigare med utgifterna. Ett kryddat sexliv med sexiga underkläder eller andra presenter kostar!
 4. Olyckor kan inträffa så som att kondomen spricker. Man kan även bli med barn eller få könssjukdomar som man aldrig drömt om innan.
 5. Älskare kan även bli kär i hen. Detta kan leda till hen inte vill eller kan lämna personen i frågan. Älskare förvandlas till förföljare.
 6. Brist på tillit! Såklart påverkar lögner relationen. Otrohet kan kanske förlåtas men aldrig glömmas.
 7. Det blir ett dåligt relationsavslut. Man kanske blir lämnad – som man inte hade planerat.

Otrohetssajter

Sveriges första otrohetssajt lanserades 2010. Victoria Milan som fick mycket uppmärksamhet i media samt forum på internet, är företaget som skapar möjligheter. Victoria Milan är nordens första dejtingsida för gifta eller samboende som söker en diskret affär. Söker du ett äventyr eller lever i ett fast förhållande? Då är det extra viktigt att var anonym och detta erbjuder bland annat Sveriges första otrohetssajt. Majoriteten på otrohetssajten har i alla fall mycket gemensamt eftersom alla söker äventyr.

Definitionen att vara otrogen?
Alla tycker olika! Definitionen med att vara otrogen för mig kan vara så fort man pratar med någon annan medans vissa kan känna att en kyss är gränsen till otrohet. Alla människor har sina egna åsikter eftersom vi tänker olika. Börjar det bli standard med otrohet? Med tanke på att otrohetssajten i Sverige har över 220 000 medlemmar och lite över 1 miljon i Sverige har redan testat nätdejting.

Svenska otrohetssajter online

Victoria Milan är bland de sajter som funnits längst på marknaden. Självklart finns det fler, vi har dock inte testat de andra och därför skulle det vara omoraliskt att rekommendera något vi inte kan så för. Känner du att du vill ha spänning i livet och söker något tillfälligt eller sex äventyr då kan du bli medlem på dejtingsidan gratis och senare avgöra om du vill betala för ett medlemskap eller inte.

Världens största otrohetssajt Ashley Madison?
Vi har inte testat Ashley Madison men den har fått väldigt mycket uppmärksamhet i globala nyhetskanaler. Antal medlemmar är lite över 40 miljoner, skrämmande? En kvinna intervjuades varför hon var medlem på sajten. Svaret var självklart uppenbart:

”Jag är i ett äktenskap där känslorna förändrats för mig. Efter fler år var jag mer nyfiken om någon skulle kontakta mig eller inte. ”

köpa Alprazolam

Slutsats till varför otrohetssajter växer
Har man varit i en relation eller ett äktenskap där känslorna förändrats, då får man automatiskt mindre uppmärksamhet och upplever kanske att det inte finns någon utmaning. Vi tror bland annat att detta är en av anledningar till att antal medlemmar på otrohetssajten ökar – även i Sverige.

Den heta mötesplatsen

Denna nya trend växer som sagt för varje år och dejtingsidor får allt fler medlemmar. Vissa som söker vänskap andra kärlek, sedan har vi dem som söker en affär.

Med anledningar i åtanken kan man fråga sig vart personerna som känner sig otillfredsställda vänder sig? Att gå ut och visa sig öppet på puben eller på stan är inte så vanligt förekommande. Finns det någonstans där de flesta har samma tanke och är ute efter sex och otrohet? Svaret är ja, det finns det.

Det omtalade Internetsidan Victoria Milan har fått stark kritik på grund av sin reklam ”Gör livet levande – ha en affär!”. Antalet medlemmar ökar varje år med lika många kvinnor som män som är ute efter en affär. Många av medlemmarna hävdar sig vara singlar, trots att de inte är det, vilket påverka de verkliga singlarna som söker efter kärleken på dejtingsidan. Denna ”nya trend”, att ha en affär och ingen kommer att märka det eftersom alla är anonyma, visar att det är betydligt mycket enklare att vara otrogen med hjälp av dejtingsidorna. Det är med andra ord väldigt enkelt att vara oärlig på dejtingsidorna.

Vicoria Milan slår ifrån sig kritiken och menar att deras sida inte är grunden till problemet kring otrohet. De menar också att webbsidan är precis som en annan social plats som tex. Facebook eller krogen. Trots detta väcker det frågor. Skulle inte sidan funnits alls på nätet, hur skulle man varit otrogen då? Hur skulle det ske? Givetvis skulle otrohet skett ändå men med hjälp av dejtingsidor sker det betydligt mycket mera. Vi lever i ett samhälle där vi är ständigt uppkopplade och de flesta har tillgång till Internet. Det är väldigt enkelt att beställa mat, hitta vägar, beställa kläder – precis som det är att registers sig på en dejtingsida. Vad man nu har i tanken, så finns den där – ett klick bort.

Om Victoria Milan

victoriamilanlogoVictoria Milan är dejtingsajten som inriktar sig på de som redan är i en relation, gifta eller sambos.

Victoria Milan är Sveriges första och största datingsida som inriktar sig på de som redan är i ett förhållande men söker mer spänning vid sidan om. De fokusera hårt på att allt som sker på Victoria Milan sker anonymt. Alltså kommer det aldrig komma ut om man skulle vara otrogen på Victoria Milan. Självklart finns det inte bara gifta människor på Victoria Milan utan även en hel del singlar. Victoria Milan har en snygg och stilren hemsida är lätt att förstå. Söker du efter lite spänning vid sidan om har du chansen för detta enligt många på bästa otrohetssajten.

Livet efter otroheten

Om man nu tar steget och är otrogen mot sin partner, hur påverkar det livet/relationen? Hälsolivet i Expressen publicerade två olika kvinnors fall där makarna hade varit otrogna mot dem. I det ena fallet så tog de paus men hittade varandra igen efter en tid isär. Relationen fick en vändpunkt och paret kämpar fortfarande med nya steg. I det andra fallet så var det som en befrielse för båda när de gick i skilda vägar.

Givetvis finns det hopp och man kan leva med sin partner också efter en otrohet men detta är från person till person. Saknar man tillit till sin partner då kan det bli väldigt svårt att få tillbaka den. Man är ständigt på sin vakt och det minsta lilla fel som partnern gör så är det slut.

Slutsats

Söker man på nätet hur ett lyckat förhållande ska vara så har samtliga studier, åsikter osv. liknande punkt: vilket är tillit. Saknar man tillit i ett förhållande så skapar det definitivt ingen trygghet eller känslomässig stabilitet. Hur man än vrider och vänder på det så är tillit otroligt viktigt i ett förhållande. Det finns för- och nackdelar med allt i vårt samhälle men frågan är om det är värt att gå igenom ”det nya livet” medan man är i sitt gamla? Är det värt att känna en tillfredställelse med skam? Eller är det bättre att avsluta sitt gamla liv för att påbörja det nya om man är olycklig?

På dejtingsidor kan man lätt skaffa sig en affär. Det är en het mötesplats där man kan vara anonym, tillfredsställa sina behov och få spänning i vardagen. Men en affär kan påverka många liv.

Referens:

http://www.metro.se/nyheter/undersokning-sa-manga-svenskar-ar-otrogna-och-darfor-ar-vi-det/EVHocr!Auks3nOEr1Wn6/

http://www.metro.se/nyheter/sexterapeuten-har-ar-fem-vanliga-orsaker-till-otrohet/EVHoin!9uUQJmNzYboo/

http://www.twice.se/relationer_fordelar_och_nackdelar_med_otrohet.html

http://www.expressen.se/halsoliv/sex–relationer/otrohet–ska-man-stanna-eller-lamna/

Victoria Milan