Att hitta kärleken på dejtingsidor är vanligare än du tror

Antal dejtingsidor ökar på den svenska online marknaden. Idag finns det en dejtingsida för varje målgrupp, allt ifrån kristen dejting till vegandating. Online dejting börjar accepteras vilket märks tydligt med tanke på att allt fler hittar kärleken online. 2013 gjordes en undersökning kring dejtingtemat. Antal singelhushåll i Sverige står för över 37 %. Trots att artikeln är tre år gammal visar den klar och tydlig på att vi bor i ett av Europas topp länder där antal singelhushåll är flest. Fördelar med att nätdejta finns det gott om, du svara när du vill och passiviteten som uppstår skapar möjligheter för att du kan välja vem du vill chatta med.

”I snitt börjar var fjärde relation på nätet och idag är nätdejting inget negativt. Tidigare kändes det otryggt att träffa någon online men idag kan motparten verifieras via sociala medier och andra pålitliga kanaler. Är man singel så ska man verkligen inte utesluta online dejting, enbart för att majoriteten av sökande finns registrerade på någon dejtingsida.” säger Dejtingkung.

Dejtingkung har 10 års erfarenhet av dejtingsidor och har följt utvecklingen inom dejting djungel väldigt länge. De har testat flera olika sajter och fördelar som nackdelar går att läsa mer på deras hemsida. Det är inte som det var för 10 år sedan, vi har verkligen skapat ett behov av att bli mer beroende av tekniken och överlag har alla tillgång till en smartphone idag. Lätthänt spenderar majoriteten mer tid på sin mobil än aktiviteter utomhus och det är minst en av anledningarna till att Tinder har blivit populärt. Från att skriva meddelande och läsa presentationstext så skapar Tinder möjligheten till att enbart matcha om du gillar profilbilden på hen. En fråga som väcks är om dejting börja bli allt mer ytligt? Detta kan diskuteras men självklart måste det finnas någon sorts ”attraktion” för att få en relation att fungera. Nyligen publicerade Dejtingkung även sin senaste undersökning från deras besökare.

”Över 80 % av våra besökare föredra att träffas på en allmänplats för första-dejt. Majoriteten söker någon seriös att dela livet med.”

Något som har fått väldigt mycket uppmärksamhet senaste tiden är otrohetssajter. Dejtingkungen betörnar dock att det är enkelt att vara otrogen via en vanlig sajt genom att vara oärlig om sig själv. Du ska ha kul när du dejta och det ska inte vara ett heltidsjobb därför är det alltid viktigt att ha balans i sin vardag. Läs gärna artikeln om hur du kan lyckas på en dejtingsida!