Därför ska du inte svara snabbt på alla meddelanden

På dejtingsidor händer det att man plötsligt får många meddelanden. Många uppskattar detta och börjar känna sig populära. Andra får en dålig känsla när de blir ”begravda” i alla dessa meddelanden som snabbt ramlar in i inkorgen. Ibland blir det så mycket att man inte själv hinner söka efter någon intressant eftersom att man bara besvarar meddelanden istället för att skicka iväg något på egen hand.

Därför är det viktigt att ”sålla ut” det oväsentliga och inte lägga all sin tid på att svara på alla meddelanden. Det finns tre väldigt enkla sätt att dels undvika många meddelanden som inte är intressanta men framförallt onödiga.

På sin dejtingprofil ska man först skriva en tydlig beskrivning om sig själv och vad man är ute efter på dejtingsidan. Man behöver inte skriva en hel sida eller sitt namn men lite kortfattat om sina intressen och allra viktigast vad man vill och är ute efter på dejtingsidan – nämligen vad man söker dvs. ett seriöst förhållande eller en kort romans samt att man endast besvarar på människor som har en profilbild.

Att lägga några minuter på detta skapar en filtrering som automatiskt gör så att många som inte matchar undviker att skriva till dig vilket i sin tur gör så att du konstant inte får massvis av meddelanden.

Nästa fördel är att på många dejtingsidor så behöver man inte ens öppna meddelandet och därmed inte ens läser det. Profilbilden på den som har skickat syns i ett litet format i inkorgen – och det är tillräckligt för att se om man anser att personen är attraktiv nog att besvara. Finner man inte personen intressant så tar man bort meddelandet utan att ens öppna och läsa det.

Sist och viktigast är att efter att man har läst meddelandet på personen man tycks tro matcha rätt – är att innan man besvarar meddelandet, gå in i personens profil och läsa vem personen är och annan viktigt information.

Detaljer så som personens längd, intressen, barn eller annat är väldigt avgörande för många. Ibland händer det att det finns lite fler bilder också vilket i sin tur gör ditt beslut mycket enklare då attraktion är väldigt viktigt och en ”deal breaker” enligt många.

Följer man dessa enkla steg så sparar man mycket tid och energi och kan mycket lättare och snabbare hitta den ”rätte” ute i nätdejting världen.